LIFE COACHING

Wanneer twee mensen dezelfde situatie meemaken kunnen ze dat op heel verschillende manieren ervaren. Dat betekent dat je met je gedachten je eigen wereld creëert. En dat je het leven kunt leven dat je wenst te leven.

Ontstaat de vraag 'Kan ik mijn eigen wereld veranderen?'. Lees dan verder.


Life Coach

Een Life Coach is een professionele persoonlijkheidsontwikkelaar, gericht op de toekomst en gefocust op resultaat. Een Life Coach geeft geen adviezen vanuit de eigen wereld, wel stelt de Life Coach de juiste vragen waardoor jij als klant het gewenste doel bereikt. Ans is Life Coach, exclusief niveau en opgeleid door Marcel Sanders van Health Balance.


Life Coaching

Life Coaching is een vrij nieuw beroep waar persoonlijke ontwikkeling en klantgerichte verandering op de voorgrond staan. Het is een methodiek om lichamelijk, mentaal en spiritueel in balans te komen. Het unieke van Life Coaching is de ondersteuning bij het emotionele aspect van de persoonlijke ontwikkeling. Iedereen creëert patronen en een aantal daarvan dienen ons na verloop van tijd niet meer. Vasthouden aan niet dienende patronen belemmert ons in groei en ontwikkeling. Life Coaching maakt het mogelijk te veranderen.

Met het stellen van de juiste vragen op het juiste moment komen alle aanwezige antwoorden bij de klant naar boven. Stappen kunnen genomen worden en het resultaat zal zijn dat je het leven leeft dat je wilt leven. Dat je bent wie je wilt zijn, steeds dichter bij je eigen kern, 'je eigen unieke zijn'.


Werkwijze

Iedereen kent het wel: je hoort dat ene lied en wordt helemaal blij van binnen, je weet nog welke gebeurtenis eraan gekoppeld is. We associëren een emotie aan een situatie en dat zorgt voor een bepaald gevoel in ons lijf.

De Life Coaching zoals deze door Praktijk Ans van Summeren wordt gehanteerd is gebaseerd op het Neuro Associative Conditioning (NAC) model van Anthony Robbins. Door situatie te ankeren aan emoties kunnen we afscheid nemen van oude patronen en tevens nieuwe patronen creëren. Dat is wat Life Coaching doet.

Op locatie

Life Coaching op lokatie is coaching face-to-face, thuis bij de klant, 'onderweg', bijvoorbeeld tijdens een natuurwandeling, op de werkplek of in de praktijk van Ans van Summeren.

Telefooncoaching

Life Coaching via de telefoon betekent o.a.

  • Eigen vertrouwde omgeving wat het bereiken van resultaten versnelt.
  • Niet de deur uit hoeven waardoor bespaard wordt op reiskosten en -tijd.


Toepasbaarheid

Life Coaching is geschikt voor mensen die willen veranderen, wanneer de woorden groei en ontwikkeling je aanspreken en wanneer je gemotiveerd bent. Enkele voorbeelden:

  • Een Life Coach ondersteunt in het vinden en doorvoeren van gewenste veranderingen.
  • Life Coaching brengt het beste in je naar boven waardoor je jouw levenskwaliteit optimaliseert.
  • Een Life Coach stimuleert, houdt een spiegel voor, confronteert en brengt je bij het gewenste resultaat. Het resultaat dat je wellicht niet voor mogelijk hebt gehouden.


Coaching traject

Het coacing traject wordt in overleg met de klant vastgesteld. Afhankelijk van de doelstellingen vinden een aantal gesprekken plaats. Een sessie duurt ongeveer een uur. Na een kennismakingsgesprek 'rond de tafel' is het mogelijk om telefonisch gecoacht te worden.