MEER ERVARINGEN------------- COACHING

Voor mijn opleiding tot parkinsonverpleegkundige moest ik een essay schrijven. Hoe dit aan te pakken? Het onderwerp bedenken was niet zo moeilijk en ook het vinden van vakliteratuur was niet zo moeilijk. Maar wat wilde ik nu precies zeggen in dat essay en hoe moest ik dat formuleren. Mijn probleem is dat er uiteindelijk iets anders staat dan dat ik bedoel.

Door de kritische vragen en feedback van Ans is het een goed stuk geworden. Met goed bedoel ik dat het een logische structuur heeft en dat er staat wat ik bedoel. Door haar manier van vragen ben ik gedwongen na te denken en mijn gedachten en antwoorden te stroomlijnen.

Dit heeft geleid tot een goede beoordeling van mijn essay :) en daar ben ik natuurlijk heel blij mee.

Myriam K


------------- YORT

Mijn kennismaking met Ans en met yort voelde meteen goed. Ik was op zoek naar een sport waarbij ik mijn lenigheid en conditie weer op peil kon brengen, maar ik wilde ook ontspanning en rust. Yort heeft dat allemaal. Je kunt, op basis van je eigen kunnen en vermogen,  lekker actief bezig zijn, en daarnaast, in de rek- en strek oefeningen, je ontspanning en rust vinden. Ans begeleidt niet alleen op een prettige en deskundige wijze de les,  Ans geeft meer !

Caroline (45 jr)


------------- LIFE COACHING

Door mijn gebrek aan planning vaardigheden en de wil alles tegelijk te doen, schoten mijn stresslevels omhoog. Op gegeven moment was ik er helemaal klaar mee en besloot ik er wat aan te doen. Ik heb slechts twee gesprekken gehad met Ans, maar heb nu al meer inzicht in wat er fout gaat en wat ik kan doen om beter met mijn stress om te gaan. Door alles een voor een aan te pakken, heb ik nu alles meer op een rijtje. Dit wist ik eigenlijk al, maar door er over te praten met behulp van gerichte vragen werd alles duidelijker en voel ik me zekerder over mijn eigen kunnen. Nu kan ik gewoon mijn ding doen, stapje voor stapje...

Laura - 22 jaar


------------- LIFE COACHING (TELEFONISCH)

“Kan het zo simpel zijn”.

Ja, echt!


Ik heb zo lang geworsteld, schuldgevoel gehad. “Ik ben niet goed genoeg”, zegt dat stemmetje telkens weer.

Nu ben ik in harmonie en voel dat het anders is.


Dank je wel Ans.


Lieve groet,

Mariëlle


------------- LIFE COACHING en PARANORMAAL THERAPIE

Hoi Ans.

Dankzij jouw coaching, Ans, kan ik mij beter verwoorden en ook mijn gevoelens uiten. Ik heb er veel van geleerd.

Groetjes vutter T


------------- LIFE COACHING

Mijn ervaring met Ans,


Nu ik de leeftijd van 40 jaar bereikt had, werd het voor mij tijd om opnieuw de balans op te maken binnen mezelf. Binnen mijn werk was er een reorganisatie geweest, waarbij de spanningen bij mezelf en ook mijn collega’s hoog opliepen. Ik begon hierbij te merken dat er een aantal persoonskenmerken bij mezelf waren die wat meer aandacht verdienden van me.

Ik kwam tot de ontdekking dat ik best veel bezig was met negatieve dingen voor mezelf.

Op mijn werk besprak ik wat er allemaal mis was. Binnen mijn relatie benoemde ik iedere keer weer opnieuw wat niet goed was en op mijn kinderen kon ik alleen nog maar mopperen.

Als ik zo doorging, zou ik een grote mopperdoos worden. Er zat zoveel boosheid en ja, soms zelfs woede in me. Dit wilde ik niet. Dit moest veranderen. Hoe pak je zoiets nu aan?


Op het moment dat ik met deze, voor mij belangrijke vragen bezig was, liep ik Ans tegen het lijf. We raakte wat aan de praat en zo kwam ik erachter wat Ans in haar dagelijks leven doet.

Ze vertelde op zo’n rustige manier wat haar dreef binnen haar coaching, dat ik bij mezelf dacht: Als dit nu op mijn pad komt, kan ik er niet omheen.


Ik heb Ans bij mij thuis uitgenodigd en samen zijn we gaan kijken welke vragen ik had.

Al heel snel liet Ans mij een plaatje in mijn hoofd zien van een vrouw die rust en openheid naar de buitenwereld uitstraalt. Dit doet ze door op een respectvolle manier mij naar mezelf te laten kijken. Aan de hand van overpeinzingen, waarin het antwoord volledig open kan zijn.

Ik zelf mag hem invullen zoals ik het wil en wens………Het werd met steeds duidelijker hoe ik wel wilde overkomen naar de buitenwereld.

Aan de hand van opdrachten van Ans ben ik de wereld vanuit een ander perspectief gaan bekijken en ik kan niet anders zeggen dat dit een ontzettende bevrijding is vanuit mijn kant.

Het viel me ook op hoe gemakkelijk ik de keuze kan maken om het anders aan te pakken. Het is voor mij een enorme bevrijding geweest, waarbij Ans me de richting heeft gegeven welke kant ik op zou kunnen gaan. Ze laat me hierin in mijn waarde en dat waardeer ik enorm.


Ik heb gemerkt dat de boosheid weg sijpelt uit mijn leven. De omgeving reageert heel positief op mij en ikzelf begin te voelen dat ik steeds meer gelukkiger wordt met mezelf.

Ik kan me geen groter goed bedenken in mijn leven als het opnieuw leren houden van mezelf en daardoor respect op kan brengen voor de ander, zoals de ander is.


Dit heb ik samen met Ans mogen doorlopen. Zij laat mij zien dat ikzelf de keuze heb.

De kernwoorden in de coaching van Ans zijn voor mij: Openheid en respect. Geen oordeel. Het is allemaal gewoon heel eerlijk.

Ans, dank je wel.


Met heel veel lieve groetjes,

Andrea de Bruijn


------------- PARANORMAAL THERAPIE

Beste Ans,

Tijdens een lunch op het werk vertelde jij tegen een vriendin (mijn collega) dat je iemand nodig had met klachten voor je stage voor je opleiding tot paranormaal therapeut. Mijn collega wees mij aan, daar ik nogal veel last van migraineachtige hoofdpijnen had.

Ik was sceptisch maar wel nieuwsgierig en kwam naar de avond waar ik kennis maakte met jouw kunnen als paranormaal therapeut. Ik was heel erg verbaasd wat jullie binnenkregen over mij en vooral dat er ook veel van wat jullie binnenkregen klopte (allergieën en persoonlijke dingen), terwijl niemand mij persoonlijk kende. Daarna volgde de eerste behandeling die bij mij erg  veel emoties naar boven bracht, na die behandeling heb ik heel erge hoofdpijn gehad, maar daar had je me al voor gewaarschuwd. Na deze avond heb je me tweewekelijks behandeld en ik kreeg steeds minder vaak en vooral ook minder erge hoofdpijnen. De laatste tijd (2 maanden) heb ik zelfs helemaal geen last meer gehad van hoofdpijn. Een andere bijkomstigheid is dat ik ook van mijn allergieën af lijk te zijn.

Ik ben heel erg blij dat ik jouw stageopdracht heb mogen zijn en dat je me van de hoofdpijn hebt afgeholpen. Heel veel succes in je verdere carrière als paranormaal therapeut en alle andere dingen die je doet.

Joyce


------------- WORKSHOP OPSTELLINGEN

ha ans,

vond afgelopen bijeenkomst in escharen erg bijzonder: vanwege de helende werking van mijn rol als representant in iemand anders opstelling, vanwege de eenvoud van het begin van de oplossing voor mijn eigen probleem en vanwege jouw zorgvuldige werkwijze. bedankt.

mijn eigen verhaal is nog lang niet af, dat voel ik wel. dus ik kom graag nog een keer terug.

hartelijke groet,

carin


------------- YORT

Hallo Ans,

Sinds begin 2008 volg ik de yort-lessen op woensdagochtend in Ittervoort. Allereerst is deze ochtend voor mij ideaal, omdat de avonduren meestal gevuld zijn. In het verleden heb ik veel rug-, nek- en gewrichtsklachten gehad, waarvoor ik meerdere malen bij de Fysiotherapie ben geweest.

Sinds ik de yort-lesen volg heb ik nauwelijks meer klachten en als ik al klachten heb verdwijnen die na de les. Het doet me dan ook heel goed om lijf, leden en geest soepel te houden.

Bedankt en ik hoop nog lang naar je lessen te mogen komen!

Lieve groetjes,

Anja


------------- YORT

Inspanning en ontspanning, werken met je lijf en je innerlijke gaat vanzelf mee. Ik ben na de zomervakantie begonnen op de woensdagochtend, het is fijn om de dag zo te beginnen, en ik krijg er positieve energie van.


------------- WORKSHOP OPSTELLINGEN

Hoi Ans,

Gisteravond was mooi. Zeker de 2de opstelling waarin ik opgesteld werd.

Kwam ik nog een stuk van mijzelf tegen, over zelf acceptatie. Heb daar

een mooie stap kunnen maken, ik accepteer mijzelf nu meer, zeker mijn

innerlijk kind. Merkte gelijk verschil met mijn eigen kinderen, veel

meer rust en balans naar ze toe.

Hoe ik mijn ouders zie is verder verbeterd, ze mogen er zijn zoals ze

zijn. Ze hebben hun best gedaan voor me, ik ben ze heel dankbaar voor

alles wat ze voor me gedaan hebben.


Tsja, het was gelijk duidelijk waarom ik er 'moest' zijn. Dank je wel

voor deze prachtige kans voor innerlijke groei.


Liefs, een ademknuffel,

Marcel.


------------- WORKSHOP OPSTELLINGEN

Lieve Ans en Geert,

Het was weer fantastisch gisteravond.

Onbegrijpelijk/niet te verklaren (daarom onuitstaanbaar haha,) hoe je zo in je hele ziel die emotie kunt voelen en kunt voelen groeien, waar de ander mee zit.


En dat die heel anders voelt als hoe jij je erbij voelt in een vergelijkbare situatie, je zit dus min of meer in het vel van de ander.

Dat heb ik al zo lang eens mee willen maken, hoe voelt het bij een ander, en nu heb ik dit al 2 keer ervaren.

Maar het raakt jezelf net zo goed en zet bij jezelf ook een proces in werking.

Het voelt als een kadootje voor jezelf, een cliché maar erg waar.

En ook ik geniet van het contact met deze mensen die de neus allemaal dezelfde kant op hebben staan.


de grtjes en xxx van Mieke, hartelijk dank


------------- LIFE COACHING (TELEFONISCH)

De grote kracht van Ans is dat ze je helpt een haarscherpe analyse neer te zetten. Ze stelt de juiste vragen en komt altijd terug op hetgeen er nog is blijven liggen. En wat mij voornamelijk opgevallen is, is dat ze heel goed de verbanden ziet, die bij elkaar brengt en vervolgens vraagt wat belangrijker is en of er niet een paradox in zit. Dat heeft mij een groot aantal inzichten gebracht waar ik haar erg dankbaar voor ben.

FDM


------------- YORT

Ben blij dat ik ermee begonnen ben. Het voelt goed geestelijk en lichamelijk.

Reactie van deelnemer te Ittervoort.


------------- WORKSHOP OPSTELLINGEN

“Ik vond het heel bijzonder om (als belangstellende) een familieopstelling bij te wonen. Het is moeilijk om uit te leggen wat je dan ziet, ervaart. Ik vond het indrukwekkend om te zien hoe representanten de opsteller een spiegel voorhielden en volkomen opgingen in hun op dat moment niet gespeelde maar natuurlijke rol.”

B. Roelofsen.


------------- FAMILIEOPSTELLINGEN EN LIFE COACHING

Middels een familieopstelling was ik tot de ontdekking gekomen dat ik bang ben voor verdriet/om gekwetst te worden. Hier wilde ik vanaf of in ieder geval weten wat ik eraan kon doen en wat hier nou eigenlijk onder zat.

Door het gesprek met Ans kwam naar voren dat ik een muur om me heen heb gebouwd zodat mensen mij niet kunnen kwetsen. Binnen die muren zitten oude emoties. Emoties die ik niet heb losgelaten; verdriet en woede. Als ik vanachter die muur reageer naar mensen, ben ik niet mezelf en reageer ik vanuit ‘verkeerde’ emoties.

Wat je geeft krijg je terug. Als ik reageer zonder muur en laat zien wie ik werkelijk ben dan kan ik reageren vanuit liefde en wat je geeft krijg je terug.


Ik wist niet wat ik me voor moest stellen bij een life coach gesprek. Een life coach laat je zelf antwoord geven op die vraag waar je mee zit. Hieruit blijkt dat alle antwoorden in jezelf zitten, maar dat je ze niet altijd kunt vinden. Een life coach helpt je dus zoeken naar het antwoord in jezelf.


Anoniem

 
 
 Het kan anderen helpen ervaringen te lezen.

Stuur  gerust een bericht in dan wordt ook jouw ervaring toegevoegd.


JOUW ERVARING DELEN?

Copyright © 2014 - Ans van Summeren                                                Design - Guus Gijben