Ik ben Ans van Summeren en in de loop der jaren steeds dichter bij mijn kern oftewel mijn eigen unieke zijn gekomen. Ik omschrijf dit als 'mezelf zijn met mijn diep gevoel'.Als verpleegkundige kom ik in 1999 in aanraking  met Therapeutic Touch. Geïnteresseerd en tegelijkertijd sceptisch begin ik aan de cursus. Mijn scepsis maakt al snel plaats voor verwondering. Ik kan werken met energie en daarmee hulp bieden aan anderen. Energie gaat stromen en ik ga voelen. Mijn bewustzijn verandert en ik ga door met een ontwikkeling die me steeds dichter bij mezelf brengt. Ik schrijf in 2002 een gedichtje en het is nog altijd (en steeds meer)  van toepassing.Een gedichtje zo klein   

de betekenis het doel 

Het is mezelf zijn 

met mijn diep gevoel 

Ans (22-02-'02)


De kennismaking met Yort (2003) is voor mij een thuiskomen in mijn gevoel, de training tot yortdocent is een start naar verdere groei. Heerlijk vind ik het om middels Yort ook anderen bij zichzelf te laten thuiskomen.

Er volgt een periode waarin mijn gewrichten in opstand zijn. Het systemisch werk (familieopstellingen) komt op mijn pad. Wederom verwondering, verbazing én resultaat: Innerlijke pijn gaat eruit en mijn klachten verdwijnen. Ook hier wil ik meer van weten. Na het volgen van trainingen begeleid ik sinds 2006 zelf opstellingen.


Werken op gevoel en met verstand is me op het lijf geschreven en opnieuw zoek ik verdieping. Resultaat: eind 2007 ben ik gecertificeerd Life Coach. In datzelfde jaar komt Praktijk Ans van Summeren van de grond, ik maak gebruik van de methodieken die ik uit ervaring ken en waarin ik inmiddels geschoold ben. Tegelijkertijd weet ik diep van binnen dat er nog iets ontbreekt en dat blijkt de opleiding tot Natuurgeneeskundig therapeut  te zijn. Ik volg de 4-jarige opleiding tot paranormaal therapeut (ANZN) en rond deze in 2011 af. 


In 2013 verhuis ik van België terug naar Nederland en start ook hier Praktijk Ans van Summeren.  In  2014 breid ik de diensten uit met  Professional Organizing nadat ik daarvoor de opleiding heb afgerond. Als opruimcoach geniet ik ervan om samen met de klant voor elkaar te krijgen dat een en ander weer lekker loopt. En dat op elk gewenst niveau. Ik ben eruit: ik ben opruimcoach voor lichaam, geest en leefomgeving.


Inmiddels is het 2016. Yort krijgt wat meer bekendheid en men weet me te vinden voor individuele consulten en ook groepstrainingen.

Mijn ontwikkelingsproces gaat ook door: Ik verdiep me in het werken met de Tzolkin/maya kalender. Inmiddels kan ik het ook inzetten bij coachingssessies en workshops.

En ik ben me gaan scholen in het werken en coachen met het Enneagram.  Een heel bijzonder en waardevol psychologisch model wat zowel op persoonlijk vlak als in processen inzicht geeft.   


Ik vind het heerlijk om in beweging te blijven en me te ontwikkelen. Erg blij ben ik dan ook dat ik steeds meer voor mensen kan betekenen in hun proces. Vanaf mei 2018 mag ik dat gaan doen in mijn eigen praktijkruimte in Boxmeer en daar heb ik heel veel zin in.

 

Veranderingsprocessen zullen er altijd zijn. Ik blijf in beweging door steeds weer te kiezen voor ontwikkeling. Heerlijk om daarbij mezelf te kunnen zijn en dat lukt steeds beter.   Ik ben wie ik ben.


Ook jij mag zijn wie je werkelijk bent. Wil je weten wat Prakijk Ans van Summeren voor je kan betekenen op jouw weg, neem gerust contact op.